Krajczár Gyula Jr.

2008. június 2., hétfő

Outlook Connector

Jó szokásomhoz híven, most is egy negatív felhangú bejegyzés következik, ezúttal az Outlook Connector nevű Outlook kiegészítőről, aminek a feladata a Hotmail postafiókok kezelése az Outlookból.

Talán nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy a Microsoft nem ad POP3 elérést a Hotmailes emailfiókokhoz. Az indokot nem ismerem, azt viszont elsőkézből tudom, hogy ez egy felettébb idegesítő probléma, mert nem lehet a Hotmail fiókokat a többihez hasonlóan kezelni.

Ami azonban furcsább, hogy az Outlookba sincsen beépítve a Hotmail fiókok kezelése, helyette egy kiegészítővel kell beérnünk. Ez az Outlook Connector, aminek a segítségével elérhetjük a Hotmail fiókunk tartalmát, illetve írhatunk a Hotmailes címünkről emailt.

Gyakorlatilag egy "nesze-semmi-fogd-meg-jól" típusú alkalmazást kapunk. Kicsi viszont annál lassabb, sok memóriát eszik, és lyukas mint a Pannónia-sajt. A funkcionalitása éppenséggel nem integrálódik tökéletesen az Outlookba, saját mappát, menüt és beállítás ablakot kapunk. Ezekből ugyanazok a műveletek érhetők el, mint az Outlook dedikált menüjeiből, mappáiból, ablakaiból. Többé-kevésbé ugyanúgy is néznek ki. Egyszóval a fölöslegesen kívül extrát nem kapunk, azon kívül, hogy letölthetjük a Hotmail címünkre érkezett leveleinket.

Töredelmesen bevallom, én tegnap letöröltem ezt a kiegészítőt. Az Outlook Connector - függetlenül az Outlook beállításaitól - 5 percenként ellenőrizte a postafiókot. Amikor azonban ez nem esett egybe az Outlook ellenőrzésével, a folyamat megállt 49%-nál, ezzel blokkolva mind az Outlookot, mind a hálózati kapcsolatot. Ez egyre zavaróbbá vált, így hát mennie kellett.

Az eltávolítás után viszont kellemes meglepetés ért. Nemhogy fenemód gyors lett az Outlook indulása, de a memória felhasználása is jelentősen visszaesett! Az eddigi 60-70MB-os átlagból hirtelen lett 15-18MB, egész napi futás után.

Természetesen nem végeztem komoly teszteket a kiegészítőt illetően, de az elméletem úgy tűnik bevált. Az Outlook Connector egy ócskán elkészített program, melyet nem érdemes telepíteni. Nem ajánlom senkinek, inkább nézzétek böngészőben a Hotmailes postafiókot.

0 hozzászólás

Megjegyzés küldése

Vélemény, gondolat, kérdés... Ide jöhet!