Krajczár Gyula Jr.

2008. május 20., kedd

Bill Gates után?

Bill Gates hologramja tartott beszédet a Kuala Lumpuri World Congress on Information Technology 2008 konferencián.

Egy 4.6 méteres hologramként jelent meg AZ ember és beszélt mindenféléről, ahogy ő azt szokta.

Engem azonban ez nagyon emlékeztet egyrészt a Star Wars - Ifjú Jedi lovagok dupla trilógiában (újra) megjelenő Palpatine császárra illetve az Equlibrium című filmben szintén hologramként megjelenő "Father" figurára. A poén az egészben, hogy az adott időben már egyikük sem élt, néhány buzgó utódjuk irányította így a dolgokat.

Bill Gates nyilván nem patkolt még el és nem is fog egy jó darabig. De ismerve a személyét, tekintélyét és szónoki képességeit felmerül bennem a kérdés, hogy mi lesz ha egyszer mégis megtörténik az elképzelhetetlen és Billy-boy nem lesz többé? Lehetséges, hogy az utána következő idők technológiáját tesztelik már a Microsoftnál?

u.i.: A történés valós, a spekulációk a sajátjaim. Ha valaki rám mer hivatkozni és tényként kezeli a dolgokat azt - hogy egy kedves ismerősömtől idézzek - "feloldom savban. Igen, téged is!"

1 hozzászólás

citabacita
2008. május 22. 0:34

Nem teljesen ide vág, demégismajdnem: http://www.youtube.com/watch?v=NmrD30BZWSo
Ez egy 2007-es szilveszteri műsor. Kaszás Attila akkor már csak emlék. Most a (?laikus számára?) lenyűgöző technikai megoldás miatt mutatom Neked, de ha megnézed másodszorra is, akkor figyelj magára a szövegre, és főleg az utolsó pár másodpercre... A szívem is összeszorul... Hátborzongató, de gyönyörű.

Megjegyzés küldése

Vélemény, gondolat, kérdés... Ide jöhet!