Krajczár Gyula Jr.

2008. május 8., csütörtök

Új Inspiron sorozat a Delltől

A címben szereplő x-el azt szeretném jelezni, hogy a képen látható új Inspiron sorozat elérhető lesz 14(?), 15.4 és 17 colos képernyőmérettel is (1435, 1535, 1735).

Első ránézésre az XPS sorozat jut eszembe az új jövevényről, főleg a monitor kialakítása miatt. A kép által sugallt vékonysága is hasonlatossá teszi az új Inspiront a nagytestvérhez. Lehet persze, hogy nem vékony és könnyű, de könnyed. A darab téglát felváltotta egy karcsú, megszépített külső.

Az opcionális háttérvilágítású billentyűzetről már nem is mondok semmit, minden álmom, hogy este sötétben is tudjak dolgozni. Nem szeretem, hogy minden második sor után meresztenem kell a szemem, hogy hol vannak a betűk.

A 2.16 gigahertzes processzor annyira nem ígéretes, sem a szintén választható Blu-Ray olvasó. Ez utóbbira semmi szükség, az előbbinél pedig már van jobb. Sokkal jobb. Abban már csak reménykedni tudok, hogy lehetőség lesz 4 giga RAM-ot belezsúfolni. Ha nem így lesz, akkor nem biztos, hogy kelleni fog egy ilyen gép mióta megfogadtam, hogy a következő laptopomban 4 GB RAM lesz (a Vista átka :) ).

Ugyan az ősszel szereztem be első laptopomat, egy HP 530-ast, már most egy új gép vásárlásán gondolkodom és a fent látható Inspiron 15.4 colos változata az egyik versenyző. Egyelőre még pusztán elméleti síkon mozog a dolog, hiszen nincs rá pénzem, de addig sem árt nézelődni, nem igaz?

Eddig az XPS sorozattal szemeztem főleg, az álmot pedig nyilván az Alienware gépek jelentették. Az XPS-el elsősorban a már említett monitor kialakítás miatt szimpatizálok, mivel az 530-asom is ilyen és saját tapasztalat, hogy mennyire stabil. Az Alienware gépein pedig - amellett, hogy Alienware gépekről beszélünk - háttérvilágítású billentyűzet van.

Így ez az új Inspiron sorozat azonnal megfogott. Kialakításra mint az XPS, tudásra valószínűleg kicsit kevesebb, viszont háttérvilágítású billentyűzettel. A hírek szerint e hónap 26.-án érkezik, ami azt jelenti, hogy Karácsonyra - amikor már talán lehetséges lesz egy ekkora volumenű befektetés - lejjebb fog menni az ára.

Info és kép innen: Engadget

0 hozzászólás

Megjegyzés küldése

Vélemény, gondolat, kérdés... Ide jöhet!